Medi anders

Wat is kanker nou precies?

Geplaatst op

Hoewel je natuurlijk hoopt dat het jouw pad nooit zal kruisen, is het niet uit te sluiten dat ook jij op een gegeven moment te maken zou kunnen krijgen met kanker. Misschien is het iets dat jou echt zelf zal overkomen, maar het kan ook al heel veel impact hebben op je leven als een familielid of vriend kanker krijgt. Het is hoe dan ook heel vervelend en erg verdrietig als jij of iemand anders last krijgt van kanker. De vraag “wat is kanker?” is dan ook helemaal geen gekke vraag. Op die manier krijg je wat meer kennis over iets belangrijks als kanker.

Cellen die zich ongeremd delen

Je hebt vast wel gehoord van een aantal termen die bij kanker horen. Zo hebben mensen het vaak over een tumor. Een tumor kan goedaardig zijn, maar helaas ook kwaadaardig. Verder is een tumor eigenlijk een groepje cellen dat zich ongeremd blijft delen. Hoewel je in je lichaam constant hebt dat cellen zich delen, moet dat niet ongeremd gebeuren. Bij kanker is dit wel het geval. Wanneer je jezelf dus de vraag stelt van wat kanker is, dan heeft het onder andere te maken met cellen die zich ongeremd blijven delen.

Veranderingen in je DNA

Kanker is iets dat niet zomaar gebeurt. Wat is kanker dan wel en wanneer komt het voor? Dit is niet met zekerheid te zeggen. Ondanks het feit dat de vraag “wat is kanker?” relatief goed wordt begrepen, is er helaas nog geen goede behandeling voor alle soorten kanker. Verder kan het jaren duren voordat iemand op een gegeven moment kanker krijgt. Dit heeft er voornamelijk mee te maken hoe het DNA van iemand in elkaar zit. DNA kan veranderen onder invloed van genetische factoren, maar ook door je levensstijl en leefomgeving.

Verklein de kans op kanker

Hoewel het dus soms gewoon dikke pech kan zijn, is kanker wel degelijk een beetje tegen te gaan. De vraag “wat is kanker?” is dan nu een beetje beantwoord, maar je kunt er zelf iets tegen doen door zo gezond mogelijk te eten. Ook kun je voor een actieve levensstijl kiezen, want ook dat kan het risico op kanker behoorlijk doen afnemen.

Gerelateerde berichten

Over ons

We houden je op de hoogte van alternatieve geneeskunde.

Contactgegevens

Via info @ medi-anders.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden