Medi anders

Wat is het verschil tussen massage en fysio?

Geplaatst op

Chronische pijn en spierpijnen komen veel voor. Het goede nieuws is dat er verschillende behandelingen zijn die kunnen helpen.  Deze pijn en spierspanning kunnen verminderen door goede technieken en wij kunnen ervoor zorgen dat u zich weer goed voelt.

Het kan lastig zijn om onderscheid te maken tussen de behandelingen. Hier bespreken we het verschil tussen massage en fysiotherapie. Bij de fysio Hilversum werken onze fysiotherapeuten dagelijks met bewegingsgerelateerde klachten. Daarnaast bieden wij massage aan. Echter zitten er grote verschillen in het herstel en effectiviteit.

Beide therapieën zijn bedoeld om pijn te verlichten en u beter te laten voelen. De belangrijke verschillen in fysiotherapie en massage zijn op een paar punten. 1. De type klachten. 2. De type behandelmethoden.

Ontspanning van de spieren korte en lange duur

Massagetherapie wordt meestal gebruikt voor de onmiddellijke ontspanning van spieren en pijnverlichting. Stress kan soms worden aangepakt door massage gezien het kalmerende effecten van massage.

Fysiotherapie houdt zich naast pijn vermindering ook meer bezig met spierrevalidatie en gewrichtsbeweging en gewrichtsfunctie. Fysiotherapie behandeling is voor een breed scala aan aandoeningen. Denk aan kniepijn, schouderklachten, rugpijn, nekpijn, sportblessures, enkelverstuikingen en ga zo maar door.

Praktisch voorbeeld behandeling fysiotherapeut

Stel u overweegt massage dan verliest u wel de kundigheid en kennis die een fysiotherapeut heeft over een bepaalde aandoening. Denk als voorbeeld aan bekkenbodemklachten. Massage kan hier niet voor helpen enkel fysiotherapie kan de bekkenbodemspieren stimuleren. Het is dus niet voor de hand liggend dat een massagetherapeut veel kan helpen met deze specifieke aandoening. Met andere woorden, het scala aan klachten dat  behandeld kan worden, is doorgaans uitgebreider bij fysiotherapeuten.

Conclusie verschil fysio en masseur

Fysiotherapeuten werken op een meer gerichte manier met patiënten die doorgaans herstellen van een ongeval of een andere specifieke aandoening hebben die resulteren in pijn en bewegingsbeperking ofwel minder mobiliteit. Hierin gebruiken de fysio’s in Hilversum een reeks aan verschillende technieken, zodat patiënten snel hun volledige functie terugkrijgen. Massage op een fysiotherapeutische basis heeft nimmer ontspanning als einddoel maar juist dat de functie herstelt. Massage kan stress verlichtend werken. Dit zeggende is het ook niet uit te sluiten dat beide therapieën elkaar goed kunnen aanvullen.

Gerelateerde berichten

Over ons

We houden je op de hoogte van alternatieve geneeskunde.

Contactgegevens

Via info @ medi-anders.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden