Medi anders

Wat is er allemaal mogelijk met botox?

Geplaatst op

Veel mensen die er niet bekend mee zijn, halen botox en fillers door elkaar. Toch zijn het twee totaal andere dingen. Je gebruikt botox dus niet om vollere lippen mee te krijgen. Welke toepassingen dit middel dan wel kent? Wij leggen het je graag uit! Het zou je wellicht verbazen, maar deze stof kent zelfs een aantal medische toepassingen.

Wat doet Botox?

De volledige naam van Botox is botuline toxine (Botox is de merknaam).. Dit middel verstoort de signalen van de zenuwen. In de juiste hoeveelheden is het middel echter niet gevaarlijk. Botox kan bijvoorbeeld gebruikt worden om rimpels tegen te gaan. Veel rimpels worden veroorzaakt door het (onbewust) aanspannen van kleine spiertjes. Denk bijvoorbeeld aan de fronsrimpels op je voorhoofd, maar ook aan de kraaienpootjes naast je ogen. Dergelijke rimpels kunnen verzachten of zelfs volledig verdwijnen na een behandeling met botuline toxine.

Is een behandeling met het middel gevaarlijk?

Botuline toxine kent over het algemeen nauwelijks bijwerkingen. Het middel kan dus veilig geïnjecteerd worden. Uiteraard is het wel belangrijk dat je dit door een specialist laat doen. Na verloop van tijd zal het middel weer stoppen met werken. Daarom wordt over het algemeen aangeraden om iedere 6 maanden terug te komen voor een behandeling.

Welke medische toepassingen kent botox?

Je kunt een behandeling met botox overwegen als jij je aan je rimpels stoort. De stof kent echter ook medische toepassingen. Zo kan botuline toxine in sommige gevallen ook bij migraine gebruikt worden. Andere klachten waarbij botox de oplossing kan vormen zijn tandenknarsen en overmatig zweten. Heb je last van dergelijke klachten en ben je benieuwd of een injectie de oplossing vormt? Dan raden we je aan om een afspraak met een specialist te maken.

Conclusie

Botox is een middel dat over het algemeen gebruikt wordt om rimpels tegen te gaan. Het middel voorkomt dat je spieren onbewust samenspannen. Hierdoor zullen de rimpels na verloop van tijd minder worden. Het stofje kent echter ook een aantal medische toepassingen. Het kan bijvoorbeeld helpen om tandenknarsen en migraine tegen te gaan. Het risico op ernstige complicaties is met Botuline toxine erg klein.

Gerelateerde berichten

Over ons

We houden je op de hoogte van alternatieve geneeskunde.

Contactgegevens

Via info @ medi-anders.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden