Medi anders

Verkleurde tanden, wat nu?

Geplaatst op

Ben jij erg op je uiterlijk gesteld en kom je graag goed en verzorgt voor de dag. Dan zijn er natuurlijk een aantal punten die hierbij kunnen helpen, zoals verzorging en schoon haar, leuke en fleurige kleding en nette bijpassende schoenen. Toch kun je jezelf nog zo leuk kleden, je gezicht spreekt boekdelen! Het is belangrijk dat je gezicht een positieve en leuke uitstraling heeft. Hierbij kun je denken aan een uitgerust gezicht, een leuk make-upje om je ogen wat meer te laten spreken, maar ook zeker je stralende glimlach met witte gezonde tanden. Toch komt het steeds vaker voor dat mensen met de tijd mee wat gekleurde tanden beginnen te krijgen, en dat is natuurlijk zonde! Maar hoe komt dit eigenlijk, en wat kun je er aan doen om je tanden weer te herstellen? In deze blog lichten we dit onderwerp graag even toe.

Oorzaak gekleurde tanden

Er zijn veel oorzaken waardoor je tanden kunnen gaan verkleuren. Bij bepaalde oorzaken kun je zelf verandering brengen door je levensstijl aan te passen, maar er zijn helaas ook veel redenen waar je niet zoveel aan kunt doen. We hebben een aantal oorzaken dan ook even op een rijtje gezet:

  • Voedingsmiddelen: door bepaalde voeding kan een tand verkleuren, dit komt door de zure inhoud van het product die dit aantast, zoals gekleurde sauzen, bessen en zelfs appels.
  • Dranken: bepaalde dranken kunnen ook veel aantasten. Frisdrank door de vele suikers, rode wijn door de donkere vasthoudende kleur, maar ook onschuldige dranken zoals koffie en thee tasten je tanden erg aan, zeker bij overmatig gebruik.
  • Roken: het roken van sigaretten kan leiden tot hardnekkige vlekken en vergeling van de tanden. Het spul is zo sterk dat ook je vingers uiteindelijk kunnen gaan verkleuren.
  • Slechte verzorging: bij het onvoldoende poetsen en flossen van je tanden kan je tanden verslechteren en veel oud tandplak en tandsteen gaan creëren, wat kan leiden tot verkleuring.

Waar je niet zoveel aan kunt doen maar ook een reden kan zijn:

  • Veroudering: naarmate we ouder worden, kan het tandglazuur dunner worden, waardoor het onderliggende donkerdere tandbeen zichtbaar wordt.
  • Medicatie: Bepaalde medicijnen, zoals antibiotica, kunnen verkleuring van tanden veroorzaken.

Oplossingen voor verkleurde tanden

Je kunt de verkleuring tegengaan door je tanden natuurlijk altijd goed te blijven verzorgen, door twee keer per dag goed te poetsen en te flossen kom je al een heel eind. Ook kun je het innemen van voedingsmiddelen en dranken wat verminderen, en anders je mond goed met water spoelen na gebruik.

Ook kun je met professionele hulp een heel eind komen. Bezoek de tandarts met enige regelmaat, zodat zij je tanden een extra reinigingsbeurt kunnen geven. Is het al te laat en zijn je tanden echt niet mooi meer? Geen probleem! Laat je tanden bleken in Amsterdam op deze manier zie je niets meer terug van je verkleurde gebit en ga je weer stralend de dag door.

Gerelateerde berichten

Over ons

We houden je op de hoogte van alternatieve geneeskunde.

Contactgegevens

Via info @ medi-anders.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden