Medi anders

Etherische oliën voor een heerlijke nachtrust en ontspanning

Geplaatst op

Een goede nachtrust is van essentieel belang voor onze gezondheid en welzijn. Tijdens de slaap krijgt ons lichaam de broodnodige rust en herstelt het zichzelf, terwijl onze geest tot rust komt. Helaas hebben veel mensen moeite om in slaap te vallen of door te slapen, wat kan leiden tot vermoeidheid, prikkelbaarheid en een verminderde concentratie. Gelukkig is er natuurlijke ondersteuning die kan helpen bij het bevorderen van een goede nachtrust en ontspanning, zoals etherische oliën.

Etherische oliën zijn geconcentreerde vloeistoffen die worden gewonnen uit planten. Ze bevatten de natuurlijke aroma’s en eigenshappen van de planten en worden vaak gebruikt in aromatherapie. Etherische oliën kunnen worden gebruikt om ons te helpen ontspannen en tot rust te komen, wat kan leiden tot een betere slaapkwaliteit.

Een van de meest populaire merken etherische oliën is do TERRA. Dit merk biedt een breed scala aan oliën die kunnen helpen bij het ondersteunen van ontspanning en een goede nachtrust. Hieronder staan enkele van de beste etherische oliën die je kunt gebruiken om je nachtrust te verbeteren. Lees hier waarom niet alle merken hetzelfde zijn en de werking van de oliën kan verschillen 

Lavendel

Lavendel is een van de meest populaire etherische oliën vanwege zijn kalmerende en ontspannende eigenschappen. Onderzoek heeft aangetoond dat lavendel kan helpen bij het verminderen van onrust en angst, wat kan leiden tot een betere nachtrust. Lavendel is een veelzijdige etherische olie die gebruikt kan worden om te ontspannen en een goede nachtrust te bevorderen. Je kunt het toevoegen aan je bad, een paar druppels op je kussen

aanbrengen of in een diffuser doen. Het is ook handig om te gebruiken in een roller met 9 druppels etherische olie en gefractioneerde kokosolie, zodat je het gemakkelijk kunt aanbrengen op de binnenkant van je polsen of de achterkant van je nek.

Er zijn ook handige Lavendel rollers die direct op de huid kunnen worden aangebracht. Het is perfect voor het slapengaan om te helpen ontspannen en tot rust te komen.

Kamille

Kamille is een andere etherische olie die bekend staat om zijn ontspannende eigenschappen. Het bevat een verbinding genaamd apigenine, die kan helpen bij het rustig worden en ontspannen. DoTERRA Roman Chamomile is een etherische olie die stoomdestillatie is verkregen van de bloemen van de kamilleplant. Voeg het toe aan een diffuser voor het slapengaan of voeg een paar druppels toe aan een warm bad met wat badzout en een beetje

kokosolie voor het slapengaan. Je kunt ook een roller maken met 5 druppels kamille etherische olie en 5 druppels lavendel etherische olie, aangevuld met gefractioneerde kokosolie.

Vetiver

Vetiver is een aardse etherische olie die bekend staat om zijn aardende en balancerende eigenschappen. Het kan helpen bij het bevorderen van diepe slaap. Deze olie is ook echt ideaal voor mensen die 10 dingen tegelijk doen, 20 tabbladen hebben opstaan en niet 1 kast tegelijk kunnen opruimen. Vetiver etherische olie heeft een aardse geur. Voeg het toe aan een diffuser voor het slapengaan of breng het aan op de voetzolen voordat je naar bed gaat. Je kunt ook een roller maken met 5 druppels vetiver etherische olie en 5 druppels lavendel etherische olie, aangevuld met gefractioneerde kokosolie.

Bergamot

Bergamot is een etherische olie die bekend staat om zijn heerlijke citrusgeur. Het kan helpen bij het verbeteren van je stemming en minder zorgen, stemmetjes en lijstjes in je hoofd. Voeg het toe aan een diffuser voor het slapengaan of maak een roller met 5 druppels bergamot etherische olie en 5 druppels lavendel etherische olie, aangevuld met gefractioneerde kokosolie. Let wel op dat je bergamot niet op je huid aanbrengt als je de zon in gaat.

Cederhout

Cederhout is een etherische olie die bekend staat om zijn heerlijke geur. Het kan helpen bij fijne ontspanning. Veel mannen vinden het fijn om cederhout te combineren met lavendel en ervaren dat als een goede zenboost. De DoTERRA Cederhout wordt gemaakt van de bastsnippers van de cederhoutboom. Het kan worden gebruikt in een diffuser of verdund op de huid om te helpen een moment van rust te creëren. Voeg het toe aan een diffuser voor het slapengaan of meng een paar 9 druppels met water in een 30ml sprayfles en spuit het op je kussen voor het slapengaan. Je kunt ook een roller maken met 5 druppels cederhout etherische olie en 5 druppels lavendel etherische olie, aangevuld met gefractioneerde kokosolie.

Serenity

De Serenity Blend is een unieke mix van etherische oliën die zijn ontworpen om te helpen bij het bevorderen van kalmte en ontspanning. Het bevat lavendel, marjolein, Romeinse kamille, ylang-ylang, sandelhout en vanille. Het kan worden gebruikt in een diffuser of verdund op de huid kan worden aangebracht voor het slapengaan.


Algemene tips voor een goede nachtrust:

  • Zorg voor een rustige omgeving en vermijd fel licht, lawaai en stimulerende activiteiten voordat je gaat slapen.
  • Maak een avondroutine en houd je eraan, zodat je lichaam en geest zich kunnen voorbereiden op de slaap.
  • Vermijd cafeïne, alcohol en zware maaltijden vlak voor het slapengaan.
  • Probeer een consistent slaapschema aan te houden, zodat je lichaam weet wanneer het tijd is om te slapen en wakker te worden.
  • Overweeg om een koele en donkere slaapkamer te hebben en zorg voor een comfortabel matras en kussen.
  • Doe aan ontspanningsoefeningen zoals meditatie, yoga of diepe ademhalingsoefeningen om je geest en lichaam te ontspannen.
  • Luister naar ontspannende muziek of witte ruis om de slaap te bevorderen.
  • Neem de tijd om te ontspannen en doe dingen waar je van houdt voordat je gaat slapen, zoals het lezen van een boek, een warm bad nemen of een rustige wandeling maken.

Als je ondersteuning wilt bij een fijne nachtrust, waarom probeer je dan niet een van de etherische oliën die we hebben besproken? Door ze te gebruiken, kun je genieten van een heerlijke nachtrust en ontspanning. En met de brede selectie van etherische oliën en blends die beschikbaar zijn bij Helio, is er zeker een olie die bij je past. Je vindt ze https://helio.work/product-categorie/slaap/

 

Gerelateerde berichten

Over ons

We houden je op de hoogte van alternatieve geneeskunde.

Contactgegevens

Via info @ medi-anders.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden