Medi anders

Een goed gebit is het halve werk!

Geplaatst op

Tandimplantaten, je hebt er vast wel eens wat over gehoord in de wandelgangen, maar wat houdt het nou precies in en wanneer heb je dit nodig? Als je last van gaatjes hebt, is dit nog geen reden om een implantaat te laten plaatsen. In deze blog lees je wanneer je dit wel nodig kunt hebben en hoe dit in zijn werk gaat.

 

Wanneer is het tijd voor een tandimplantaat

Als er één of meerdere tanden zijn gebroken of verloren zijn gegaan kan dit een reden ertoe 

zijn om dit te willen oplossen. Ook als je last van een ontstoken tand of tandvlees hebt, kan het zijn dat de tand verwijderd moet worden en er dus ook vervanging zal moeten komen. Tenslotte wil je niet met gaten in je gebit blijven rondlopen. Gelukkig is er daarom nog geen nood aan de man! Je kunt er namelijk voor kiezen om je tanden en eventueel je tandwortels te vervangen door implantaten. Met de technieken en kennis van tegenwoordig merk je haast geen verschil. En nog veel belangrijker, het voelt natuurlijk aan. Ben je er niet zeker van of je een implantaat nodig hebt en of je gebit nog wel gezond genoeg is? Raadpleeg dan Implantologie Amsterdam voor alle informatie en adviezen die je nodig hebt. Of ga gewoon even langs om gelijk de check voor je gebit uit te voeren.

 

Hoe gaat het in zijn werk

Allereerst zul je met de tandarts moeten kijken naar de situatie. Is je tand ontstoken, mis je een tand of is het volledige gebit aan vervanging toe? De specifieke situatie bepaalt de behandeling en wat er voor vervanging geplaatst mag worden. Vervolgens wordt er gekeken of je tandvlees en kaakbot wel gezond is, en of er voldoende kaakbot in de kaak zit. Nadat dit allemaal bekeken is en er een plan gemaakt kan het echte werk pas beginnen! Onder een plaatselijke verdoving of lichte narcose plaatst de implantoloog het implantaat in het kaakbot. Dit is natuurlijk best wel even een ingreep in je gebit, een herstelperiode is dus erg van belang. In je herstelperiode zal het implantaat stevig vastgroeien in het kaakbot. Tijdens deze rustperiode wordt er een noodkroon, brug of klikgebit op het implantaat geplaatst. Dit ligt er net even aan wat er afgesproken is. Na deze periode wordt er nog een grondige check gedaan of alles nog naar behoren zit. En dan is het zover! Je bent weer de trotse eigenaar van een vol glanzend mooi gebit.

Gerelateerde berichten

Over ons

We houden je op de hoogte van alternatieve geneeskunde.

Contactgegevens

Via info @ medi-anders.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden