Heeft u vragen
035 - 64 24 838
06 - 288 70 427

Een kind bij de osteopaat

Kinderen kunnen meerdere problemen hebben waar ze last van kunnen krijgen. Het meest voorkomende zijn middenoorontstekingen. Een oorzaak hiervan kan zijn dat er vocht achter het trommelvlies blijft waardoor een ontsteking kan ontstaan. Dit wordt vaak opgelost met buisjes en regelmatig gebeurt dit meerdere malen. Het probleem is dat hierdoor littekenweefsel kan ontstaan in het trommelvlies en dit is blijvend.

Er zijn nog veel meer klachten van kinderen die door een osteopaat behandeld kunnen worden, bijvoorbeeld

De klachten die kinderen ontwikkelen komen vaak door problemen met de geboorte zoals bij baby’s al naar voren komt. Daarbij komt nog dat kinderen tijdens hun korte leven al diverse keren kunnen vallen, struikelen enzovoort. Als de ontwikkeling van baby's niet goed verloopt, bijvoorbeeld als ze omrollen overslaan of geen rompstabiliteit hebben kan dit consequenties hebben voor het zitten, staan en het gaan lopen. Als hier te laat iets aan wordt gedaan, bijvoorbeeld pas bij twee jaar, kan dit invloed hebben op de snelheid van de therapie.  Indien nodig wordt contact gezocht met een kinderfysiothereut zodat deze de beweging die hersteld is kan inoefenen.

Het niet kunnen zitten, staan of lopen is niet altijd gerelateerd aan iets pathologisch. Ook kunnen klachten komen door het niet goed reageren op de diverse vaccinaties.