Heeft u vragen
035 - 64 24 838
06 - 288 70 427

>>Wat is Osteopathie?

Wat betekent osteopathie?

Osteopathie is een woord dat bestaat uit het woord osteon (bot) en pathos (pathologie oftewel ziekteleer). Met andere woorden de ziekten van het bot. 

Osteopathie heeft zijn ontstaan te danken aan jarenlange observatie van de anatomie, fysiologie en neurologie in de tijd dat er onvoldoende boeken hierover geschreven waren.

Wat is osteopathie?

Osteopathie is het mobiliseren van het bindweefsel in het lichaam. In deze praktijk betekent dat het mobiliseren op een subtiele manier zodat het lichaam zich er aan kan aanpassen en wordt aangesproken. Dit is belangrijk omdat het zelfgenezende vermogen, het vermogen om zelf te genezen, bij iedereen aanwezig is. Door de subtiele manier van werken is het mogelijk om samen met het zelf genezende vermogen het bindweefsel weer in een normale spanning te krijgen waardoor bewegingsbeperking gaat afnemen en daardoor ook een afname kan krijgen van de pijn.

Pijn kan ontstaan doordat het lichaam in nood is. Door de spanning in het bindweefsel kunnen voedingsstoffen moeilijker aangevoerd en afgevoerd worden, kan het immuunsysteem moeilijk in beweging komen en kunnen de cellen die moeten zorgen voor reparatie van het bindweefsel er niet komen. Dit zijn allemaal belangrijke aspecten om alles goed in beweging te houden en daardoor ook vrij van klachten.

In feite komen heel veel klachten door verstoring van het bindweefsel. Er bestaat dus geen standaardbehandeling voor verschillende klachten. Het gaat om de oorsprong van de klachten. Bij rugklachten bijvoorbeeld zijn er veel oorzaken zodat het niet altijd makkelijk is om de oorzaak te vinden.

Bij behandeling is het belangrijk dat er vooruitgang geboekt wordt. Dit geldt voor iedere behandeling en iedere vervolgbehandeling.

 

Osteopathie Links

www.osteopathie.nl

www.alternatieve-geneeswijzen.startkabel.nl