Heeft u vragen
035 - 64 24 838
06 - 288 70 427

>>>Vruchtbaarheid

Vruchtbaarheid

Vruchtbaarheid bij de vrouw is afhankelijk van de baarmoeder, de vagina, de eierstokken, de eileiders en hormonen. Het is belangrijk dat het slijmvlies van de baarmoeder en de vagina in een goede conditie is. Dit is nodig voor een goede fysiologie van zowel de baarmoeder als de vagina.

Voor ons als osteopaat is het daarbij belangrijk dat de baarmoeder beweeglijk is zodat er een optimale doorbloeding kan zijn van de baarmoeder zelf. Voor een goede werking van de eierstokken en eileiders is het belangrijk dat beiden beweeglijk zijn.

Voor een goede optimale funktie van de eileiders is het belangrijk dat via hormonen de eicel gerijpt wordt zodat deze losgelaten kan worden en vervoerd kan worden vanuit de eierstokken via de eileiders naar de baarmoeder. De aansturing van deze hormonen komt vanuit de hypothalamus. De hypothalamus zorgt ervoor dat er hormonen worden vrijgemaakt door de hypofyse. Daarom is het dus belangrijk dat zowel de hypothalamus als de hypofyse hun werk optimaal kunnen verichtten. Een osteopaat kan dit gebied mobiliseren door technieken via de schedel.
Mobilisatie van de baarmoeder en de eierstokken kan de osteopaat doen via mobiliserende technieken via de buikwand.

Voor de optimalisering van de slijmvliezen kan een osteopaat adviezen geven of men kan daarvoor specifiek naar een orthomoleculair therapeut gaan.