Heeft u vragen
035 - 64 24 838
06 - 288 70 427

>>>Voorkeurshouding

Voorkeurshouding

Een voorkeurshouding bij een baby is een veelvoorkomend probleem. Een voorkeur bij een baby kan veroorzaakt worden door de ligging in de baarmoeder en de bevalling. Tijdens de bevalling komt het vaak voor dat een verloskundige of een gynaecoloog trekt aan het hoofdje waarbij deze meer druk- en/of trekkrachten gebruiken dan een osteopaat (osteopaat gebruikt 5 gram druk en een gynaecoloog trekt met gemiddeld 80 kg) zal gebruiken waardoor er teveel spanning komt op verschillende weefsels. Daardoor kan het mogelijk zijn dat er teveel spanning komt ter hoogte van het achterhoofdsbeen, nekwervels, de borstkast en het middenrif. Hierdoor kunnen weer andere problemen gaan ontstaan namelijk reflux en darmklachten.

Om wiegendood te voorkomen wordt aanbevolen om de kinderen op hun rug neer te leggen maar dat geeft juist meer kans op een afgeplat achterhoofdsbeen. Wiegendood heeft veel meer te maken met vaccinaties, hetgeen is aangetoond door Dr. Vierra Scheibner uit Australië. Een alternatief voor rugligging kan zijligging zijn. Als het kind goed ligt en niet om kan rollen, kan dit geen kwaat.

Een veel voorkomend probleem bij een voorkeurshouding is ook het voorkomen van primaire reflexen. Als dit niet op de juiste manier wordt behandeld blijft het kindje er last van houden. Op veel basisscholen is nu al het problemen van deze primaire reflexen waardoor de motoriek, zowel de fijne als de grove motoriek zich onvoldoende kan ontwikkelen.

Indien u meer informatie wilt hebben over de behandeling van een voorkeurshouding neem dan contact met ons op.