Heeft u vragen
035 - 64 24 838
06 - 288 70 427

>>>Rusteloze benen

Rusteloze benen

Rusteloze benen

Rusteloze benen oftewel het restless legs syndrom, is een probleem die in Nederland steeds meer toeneemt. Momenteel heeft ongeveer 10% van de nederlandse bevolking er last van. Menen met rusteloze benen krijgen dan vaak ook problemen met het slapen omdat ze niet in rust kunnen komen omdat ze steeds hun benen moeten bewegen.
Rusteloze benen, het woord zegt het al. Men kan de benen niet rusitg houden als men zit of ligt. Als men in beweging is dan is het vaak weg. Dit komt doordat de doorbloeding naar de benen toe en van de benen af niet optimaal is. De doorbloeding moet voor een groot deel via het lieskanaal naar de benen toe en als dit lieskanaal te weinig ruimte is kan de doorbloeding van en naar de benen toe onvoldoende zijn. Er kan daardoor verzuring optreden.

Het kan ook zijn dat er darmproblemen zijn en dat daardoor rusteloze benen ontstaan. Dit is weer hetzelfde als hierboven, alleen de darmen hebben door hun spanning ook weer invloed op het lieskanaal.

Belangrijk is om dan dit deel te mobiliseren, samen met het buikgebied. Als osteopaat gaat men kijken waar de oorzaak van de klacht zit en dat mobiliseren zodat de bloedvaten weer de ruimte hebben om bloed naar de benen te krijgen en om het bloed weer terug naar het hart te krijgen.