Heeft u vragen
035 - 64 24 838
06 - 288 70 427

RSI

RSI is een afkorting en staat voor repeated strain injury. Oftewel continue stress op een peesstructuur en wordt meestal gebruikt bij de muisarm. De meeste mensen die bij Anke komen voor behandeling van deze klachten hebben een bewegingsbeperking van de borstwervels, de ribben en de overgang van borstwervels naar nekwervels.

Als hier een bewegingsbeperking aanwezig is moet de arm een beweging maken die eigenlijk niet mogelijk is en worden de spieren en pezen in de arm teveel belast hetgeen verergering kan geven van de klachten. Door de bewegingsperking vanuit de rug is ook de doorbloeding niet optimaal waardoor ook de afvalstoffen die ontstaan door belasting niet afgevoerd kunnen worden.

De behandeling bij mensen met RSI klachten van de arm bestaat vaak alleen uit de beweeglijkheid van de wervels en ribben te vergroten door middel van manipulatie en mobilisatie en vaak is het niet nodig de arm te behandelen. De doorbloeding is dan weer optimaal waardoor de afvalstoffen weer afgevoerd kunnen worden.