Heeft u vragen
035 - 64 24 838
06 - 288 70 427

>>>Obstipathie

Obstipathie

Obstipathie

Obstipathie is heel erg vervelend. Heel veel mensen hebben er last van. Een aantal gaan naar de huisarts of de specialist en krijgen hiervoor een medicijn, lactulose. De lactulose zorgt ervoor dat de ontlasting onderweg niet teveel water verliest zodat de ontlasting niet te vast wordt zodat het naar de wc gaan voor de ontlasting makkelijker gemaakt wordt. Alleen deze lactulose mag u niet te lang achter elkaar gebruiken. Dus wat dan?

Lactulose ontrekt het water aan het lichaam. Want normaal heeft de verwerking van voedsel water nodig, en dit water komt dan later weer terug in het lichaam.
Water hebben we heel erg hard nodig in ons lichaam. Als we daaraan water gaan onttrekken, heeft dit ook gevolgen voor de doorbloeding, het bloed wordt stroperiger, schuurt langs de vaatwanden en er ontstaat plaque waardoor een bloedvast dicht kan slibben. Ook krijgen de weefsels in de buik, de organen die ervoor moeten zorgen dat het voedsel goed verteerd wordt, een tekort aan water. Een mechanisme van het ilchaam zelf is de bloeddruk verhogen. Maar dan komt het volgende probleem, als de bloeddruk te hoog is willen de artsen dit weer lager hebben. Dus komt er nog steeds niet voldoende water naar de weefsels in de buik.

Wat is belangrijk bij obstipathie?

Dat men voldoende water blijft drinken, ten minste 2 liter water. Als men lactulose of een andere vorm hiervan gebruikt dan moet dit meer zijn. Dit het liefst in combinatie met een theelepel keltisch zeezout (hierin zout en heel veel verschillende mineralen).
Dan kan men ook naar een osteopaat gaat om te kijken of er iets mechanisch in de buik is waardoor de darmen te weinig de mogelijkheid hebben om de ontlasting door te duwen naar de anus toe. De osteopaat kan door middel van lichamelijk onderzoek kijken of de oorzaak te achterhalen is.