Heeft u vragen
035 - 64 24 838
06 - 288 70 427

>>>Motoriek klachten

Motoriek klachten

Klachten betreffende de motoriek. Bij kinderen die de normale ontwikkeling niet hebben meegemaakt betreffende omrollen, tijgeren, kruipen, gaan staan en gaan lopen kunnen als ze wat ouder zijn klachten krijgen betreffende de motoriek.

Dit is onder te verdelen in meerdere categorieën:

Benen:

Als de kinderen lopen met hun benen naar binnen gedraaid komt het nog wel eens voor dat kinderen andere schoenen krijgen aangemeten om dit te verbeteren. Maar wat wij dan nog wel eens zien in de praktijk is dat het onderbeen en de knie in de problemen komen. Dit komt omdat het probleem behalve in de voet ook in de heup kan zitten.

Heupen

De bekkenbotstukken zijn bij de geboorte nog niet volgroeit. Dit houdt in dat het bekken er niet klaar voor is om te gaan staan. Dit proces moet nog worden afgemaakt. De baby`s oefenen zich dan ook suf door met hun beentjes te trappen en in de lucht te houden.
Als dit proces niet goed verloopt kan het nog wel eens voorkomen dat de bovenbenen dan als het ware te strak in de heupkom zitten. Daardoor ontstaat het naar binnen draaien van de benen en als gevolg daarvan een mogelijke platvoet(en).

Bekken en heup

Bij meerdere kinderen wordt geconstateerd dat ze een aanleg hebben voor heupdysplasie of hebben dit al. Zoals eerder verteld is het bekken nog niet klaar na de geboorte. De heupkom bestaat nog uit drie afzonderlijke botstukken die nog een elkaar moeten groeien voordat de heup kan worden belast. Ook het heiligbeen is nog niet af en bestaat nog uit afzonderlijke wervels. Tijdens de geboorte kan er veel druk komen op het bekken. Dit kan worden gecorrigeerd door een osteopaat. Hierdoor is het mogelijk om een spreidbroek te voorkomen. Een spreidbroek is al niet lekker voor kind en ouders. En de ontwikkeling van het omrollen wordt er door beperkt. Als er niets aan de oorzaak wordt gedaan van heupdysplasie is er een mogelijheid dat op latere leeftijd did ertoe kan leiden dat degene altijd rug en bekkenklachten zal blijven houden.