Heeft u vragen
035 - 64 24 838
06 - 288 70 427

Migraine

Migraine is een vorm van hoofdpijn met meerdere oorzaken. De oorzaak kan gelegen zijn in het hoofd, in de wervelkolom, het bekken, het middenrif, organen in de buikholte enzovoort.

Als osteopaat is het belangrijk om de oorzaak van de migraine op te sporen en dit te behandelen. De praktijk wijst uit dat osteopathie een goede therapie is bij de behandeling van migraine. Soms is het mogelijk dat de hoofdpijn afhankelijk van de menstruatiecyclus bij vrouwen. Hierbij kan de oorzaak liggen ter hoogte van de klieren zelf. De eierstokken, de bijnieren, de schildklier of de hypofyse of hypothalamus in de hersenen. Dit kan goed behandelt worden door een osteopaat. Het heeft over het algemeen een oorzaak.

De laatste tijd zijn er vaak artsen die bloeddrukverlagende medicijnen geven. Dit kan wel de migraine verminderen maar doet niets aan de oorzaak. De verhoogde druk van de aderen in het hoofd waardoor men migraine kan krijgen heeft vaak een andere oorzaak. Namelijk in het lichaam zelf of in het hoofd. De druk van de aderen in het hoofd kan te groot worden doordat de afvoer van het bloed via het bovenste deel van de borstkast onvoldoende kan plaatsvinden.

Migraine kan ook veroorzaakt worden door voeding. Bijvoorbeeld door gebruik van maissiroop en of fructose glucose siroop