Heeft u vragen
035 - 64 24 838
06 - 288 70 427

>>>Macula Degeneratie

Macula Degeneratie

Macula Degeneratie is een ingrijpende oogaandoening waardoor de gezichtsscherpte afneemt. Macula Degeneratie betekent letterlijk achteruitgang van de gele vlek, de macula lutea. Dit is het centrale deel van het netvlies waarmee men scherp ziet.

De macula zorgt ervoor dat u kunt lezen, televisiekijken, autorijden, of iemands gezicht kunt herkennen. Bij Macula Degeneratie is het mogelijk om het proces van achteruitgang van de macula lutea, dus degeneratie van de macula af te remmen bijvoorbeeld bij Best's disease. Het belangrijkste wat men doet als osteopaat is de doorbloeding rondom het oog te verbeteren doordat ook de structuren waar de bloedvaten doorheengaan meer worden ontspannen. Door de verbetering van de doorbloeding krijgt het oog ook meer voeding. Meer doorbloeding van bijvoorbeeld de macula geeft dan ook een verbering van de funktie hiervan.

Ook kan men invloed hebben via osteopathie op de droge en natte vorm van macula degeneratie. Een wetenschappelijk ondersteuning is er nog niet, deze verbetering is alleen gebaseerd op ervaring.