Heeft u vragen
035 - 64 24 838
06 - 288 70 427

>>>Maagklachten

Maagklachten

Maagklachten

Maagklachten komen vaak voor. Vaak neemt men hiervoor een maagzuurremmer, maar als je dit langdurig moet gebruiken gaat dit ten koste van de kwaliteit van de darmen. Het voedsel wordt niet meer goed verteerd en komt onverteerd in de darmen terecht. Het voedsel wordt dan onvoldoende verteerd en verlaat dan weer het lichaam zonder voldoende voedingsstoffen te hebben achtergelaten.

Met name worden in de maag eiwitten verteerd, daarbij ook koolhydraten en in veel mindere mate de vetten. In de maag wordt vitamine B12 gekoppeld aan een stof waardoor de vitamine B12 later in het verteringsproces goed kan worden opgenomen door de darmen. Ook mineralen worden in de maag zo klaargemaakt dat de darmen ze kunnen opnemen.
Met de maagzuurremmers gebeurt dit onvoldoende. Men wordt moe, voelt zich niet lekker, en krijgen voedingstekorten.

Maagzuur is belangrijk voor de vertering van voeding en voor het doden van bacteriën die we via de mond binnenkrijgen.
Het is al bekend en wetenschappelijk aangetoond dat met name ouderen die maagzuurremmers slikken daardoor sneller longontsteking krijgen.

Sinds kort is Anke bezig een weblog te schrijven over de hele spijsvertering en ook de klachten van de maag kunt u hier terugvingen

Maagproblemen zeer goed te behandelen door een osteopaat. Indien u hiervan last heeft kunt u contact opnemen met een osteopaat.