Heeft u vragen
035 - 64 24 838
06 - 288 70 427

>>>Knieklachten

Knieklachten

Knieklachten kunnen voorkomen na een trauma, dan is er een duidelijk aanwijsbare oorzaak en dan is ook de behandeling gericht op de knie. Men kan een letsel krijgen van de knieschijf (patella), de banden (ligamenten), zowel aan de binnenzijde als aan de buitenzijde, en van beide menisci. Ook is het belangrijk het bekken te behandelen omdat een standverandering van de knie of een ander belastingspatroon invloed kan hebben op de stand van het bekken. Indien dit niet behandeld wordt, kunnen de klachten van de knie verholpen zijn maar nog steeds vanuit het bekken uitstraling geven naar de knie.

Een andere benadering van knieklachten is noodzakelijk indien de oorzaak niet vanuit de knie, dus bijvoorbeeld door overbelasting. De stand van de beide bekkenbotstukken hebben invloed op het been, zo kan het been verkorten als het teveel naar binnen staat en verlengen als het teveel naar buiten gedraaid staat. Dit is ook als men zegt dat het ene been korter of langer is dan het andere. Hierbij moet gekeken worden naar de stand van het bekkenbotstuk, staat deze naar voren of naar achteren toe gedraaid.

Bij knieklachten zonder duidelijke oorzaak moet men ook denken aan invloed van het buikgebied. De vliezen van het buikgebied hebben invloed op het lieskanaal aan de voorzijde dus ook invloed op de strukturen die door het lieskanaal gaan. De zenuwbanen en bloedvaten die door het lieskanaal lopen. Aan de achterzijde heeft ook het buikgebied invloed omdat als er lang spanning is op de vliezen van het buikgebied dat aan de rug vastzit (radix mesenterii) dan kunnen deze wervels te weinig beweging krijgen wat tevens ook invloedt kan hebben op het ontstaan van een hernia. Ook zonder een hernia kan dit invloedt hebben op de zenuwen die met name aan de achterzijde van het been lopen.

Dit is een globale indeling van het ontstaan van knieklachten. Mocht u hierover vragen hebben kunt u altijd contact opnemen met een osteopaat.