Heeft u vragen
035 - 64 24 838
06 - 288 70 427

>>>Hartklachten

Hartklachten

Het hart bevindt zich in de thorax (borstkast). De thorax is een omhulsel voor de longen en het hart. Je kunt hierbij spreken van 3 kokers dit ieder moeten kunnen bewegen. Zowel de longen als het hart zijn organen welke enigszins gefixeerd zijn in de thorax.

Zo zit het hart aan de voorkant iets gefixeerd aan het borstbeen, aan de onderkant aan het middenrif en aan de achterkant (de voorkant van de wervels). Om het hart zit een zakje waarin zich bloedvaten bevinden. Dit zakje rondom het hart moet enigszins beweeglijk zijn. Is dit niet het geval dan wordt de bloedvoorziening belemmert en ook de prikkeling van het hart kan een probleem gaan krijgen. Veel problemen van het hart (niet alle) zijn te wijten aan te weinig bewegen van het hart in de thorax. Men moet hierbij ook denken aan een te hoge bloeddruk, bij kinderen het gaatje tussen de kamers en of de boezems enzovoort.

Een osteopaat kan hierbij via zachte mobiliserende technieken de beweeglijkheid vergroten zodat de normale beweging van het hart in de thorax weer kan plaatsvinden zodat klachten die met het hart te maken hebben kunnen verbeteren.