Heeft u vragen
035 - 64 24 838
06 - 288 70 427

Epilepsie

Epilepsie is een klacht die goed te behandelen is met osteopathie. Epilepsie kan veroorzaakt worden doordat er soort van een kramp ontstaat in de hersenen.Dit gebeurt vaak in de regio ter hoogte van de botstukken waar het gehoor in zit en van het wandbeen. De plaats waar deze twee botstukken een soort gewricht vormen.

Er kan dan een situatie ontstaan dat er te weinig bloed gaat naar dat deel van de hersenen waardoor er te weinig voedingsstoffen naar dit deel van de hersenen kunnen gaan en dat de afvalstoffen niet op een juiste manier worden afgevoerd. Een osteopaat kan door middel van mobilisatie van de schedel op de juiste manier ervoor zorgen dat er voldoende aanvoer komt van de voedingsstoffen en kan er voor zorgen dat de afvalstoffen worden afgevoerd.
Belangrijk is dat er ter hoogte van de botstuk voldoende beweging is. Het kan namelijk zo zijn dat indien de epilepsie op jonge leeftijd ontstaat de hersenen onvoldoende op deze plaats zich kunnen ontwikkelen waardoor er later een zichtbare ontwikkelingsachterstand kan zijn of ontstaan. De hersenen groeien namelijk nog een lange tijd namelijk tot ongeveer 24 jaar.

Sinds kort weet men ook al iets meer van de hersenen. Ook dat de hersenen en het buikgebied meer op elkaar lijken dan werd aangenomen. Er zit namelijk ook veel bindweefselcellen in de hersenen die ook net zoals de darmen geïnfecteerd kunnen worden. Alleen de uiting daarvan is anders dan in de darmen. Tot nu toe heeft de geneeskunde zich voornamelijk gericht op de neuronen. Door neurowetenschappers is nu ontdekt aan de hand van de hersenen van Albert Einstein dat het deel van het bindweefsel bij hem duidelijk meer ontwikkeld was dan de neuronen. Dit heeft te maken met de geleiding van signalen door de bindweefselcellen. De kwaliteit van de bindweefselcellen kunnen een probleem krijgen als de darmen niet geheel in orde zijn waardoor er meerdere stoffen in de bloedbaan komen die ons lichaam niet via het spijsverteringskanaal kwijt kunnen.