Heeft u vragen
035 - 64 24 838
06 - 288 70 427

>>>Blaasklachten

Blaasklachten

Blaasklachten

Blaasklachten is vrij algemeen. De klachten kunnen bestaan uit een ontsteking, incontinentie, het niet goed kunnen uitplassen.

Oorzaken

Blaasklachten kan een puur mechanische oorzaak hebben, zoals het schaambeen, het heiligbeen, een baarmoeder die aan het verzakken is, of darmen die ontregeld zijn en die daardoor teveel trekkracht of duwkracht geven op de blaas.

Maar het kan ook zijn dat het immuunsysteem niet in orde is. De slijmvliezen van het spijsverteringskanaal, de longen, de urineblaas, baarmoeder en vagina hebben een immuunsysteem. Dit immuunsysteem van de verschillende slijmvliezen staan onderling met elkaar in contact. Hierdoor kan het voorkomen dat ondanks meerdere antibiotica kuren een blaasontsteking steeds weer terugkomt.

Blaasklachten kunnen diverse oorzaken hebben. Is er sprake van een regelmatig terugkerende blaasontsteking dan kan dit komen doordat het schaambeen minder beweegt. De blaas zit aan de voorzijde vast aan het schaambeen door middel van banden. Als deze vastzitten kan dit de blaas irriteren waardoor er meer kans is op blaasontsteking.

Contact

Mocht het zijn dat u wel klachten heeft ter hoogte van de blaas maar u heeft geen idee of wij als osteopat u kunnen helpen bij uw klachten neem dan contact met ons op via contactpagina op onze site of bel ons.