Heeft u vragen
035 - 64 24 838
06 - 288 70 427

Astma

 

Bij astma is het belangrijk dat er een goede ademhaling mogelijk is en dat de weerstand optimaal is. Voor een optimale ademhaling is het belangrijk dat de wervelkolom, de ribben en het borstbeen goed bewegen in combinatie met een goede functie van het middenrif. Tevens is het belangrijk dat de longen en het hart beweeglijk zijn. Ook de darmen moeten een goede kwaliteit hebben.

De reactie van de bronchiën is een reactie van het lichaam. Volgens Nathale Campbell reageren de bronchiën met een spasme omdat er anders stoffen in de longen komen die er niet moeten zijn.

Onze eerste barriëre voor stoffen die niet in ons lichaam moeten komen zijn de darmcellen. Als de slijmvlieslaag en de darmflora in orde zijn dan kan er in principe geen astma ontstaan. Als dit onvoldoende is dan is het volgende station om stoffen uit de bloedbaan te filteren de lever. Maar als deze onvoldoende is dan komt het bloed in de longen via de longslagaders en dan reageren de bronchiën met een spasme om de stoffen die er niet thuishoren zoals bijvoorbeeld bacteriën of virussen niet door te laten. Juist door het ontspannen van de bronchiën via medicijnen komen er toch stoffen in de longen die er niet in thuishoren.
Meer uitleg over de hele spijsvertering staat in de blog op deze website.