Heeft u vragen
035 - 64 24 838
06 - 288 70 427

>>Gezondheid

Wat is gezondheid?

Gezondheid is heel erg belangrijk. Gezond zijn is zonder klachten. Maar soms kan het zijn dat men jarenlang gezond is en dan opeens klachten krijgen.
Als er iets is wil het lichaam het zelf oplossen. Dit noemt men het zelfgenezend vermogen. Maar soms lukt het lichaam niet om het zelf op te lossen en dan kom je vaak in een compensatie. Heeft men al veel moeten compenseren in het leven dan kan het zijn dat doordat het vat vol loopt en het vat opeens overloopt door bijvoorbeeld iets van de grond te pakken. Voor de meeste mensen is dat moment de oorzaak van de klacht terwijl de oorzaak van de klacht al vele jaren eerder is ontstaan.

Dit is waar we in de osteopathie naar kijken. En daarom is de anamnese ook vaak zeer uitgebreidt, puur om te kijken waar de oorzaak van de klacht ligt en daarom gebeurt het nog wel eens dat de oorzaak van de klacht ergens anders kan zijn dan de klacht waarvoor men komt. De osteopathie kijkt dus naar de oorzaak van de klacht en niet naar het symptoom pijn. Pijn is een gevolg en vaak niet een oorzaak.