Heeft u vragen
035 - 64 24 838
06 - 288 70 427

>>Boektips

 

Boektips

Water, het goedkoopste medicijn van Dr. F. Batmanghelidj

Deze man heeft heel veel onderzoek gedaan naar de functie en het gebruik van water. Deze man heeft veel mensen geholpen met pijn van de maag als gevolg van een maagzweer. Hierbij had hij geen medicijnen tot zijn beschikking, alleen water. Daardoor waren ze pijnvrij. Zo heeft hij voor meerdere ziekten de waarde van water ontdekt en beschreven.
Daarbij komt dat heel veel mensen veel te weinig drinken en daardoor niet meer weten wat een dorstgevoel is, met name de oudere mensen. Deze oudere mensen drogen in feite gewoon uit.
Een symptoom van uitdroging is hoge bloeddruk. Het weefsel schreeuwt als het ware om water, maar krijgt het niet, en de bloeddruk wordt verhoogd om toch voldoende water op de juiste plaats te krijgen en dat is bij de organen. Door het te weinig drinken wordt ook het bloed wat stroperiger waardoor de kans op beschadiging van de vaatwanden groter wordt. Dus des te meer reden om meer water te drinken.
Men kan het beste wat water drinken als men opstaat, ongeveer een half uur voor het ontbijt. En ook een half uur voor de lunch en het diner. Dit water is dan ook weer belangrijk bij de vertering van voedsel. Bij de vertering heeft het lichaam namelijk water nodig.

Waarom maagzuur goed voor je is van Jonathan V. Wright (arts) en Lane Lenard (doctor)

Dit is een boek waarin uitgebreid besproken wordt wat de functie is van maagzuur en dat de meeste mensen eigenlijk een tekort hebben aan maagzuur. De zuurgraad in de maag is belangrijk omdat in de maag veel voeding wordt afgebroken. Op het moment dat de zuurgraad niet goed is betekent dit dat we een tekort gaan krijgen aan met name eiwitten, mineralen en vitamine, m.n. vitamine B12. Maar denk ook aan magnesium en calcium welke beide belangrijk zijn bij botopbouw.
Bij een baby is teveel maagzuur eigenlijk niet het probleem omdat een baby of borstvoeding of kunstvoeding krijgt. Dit is melk en melk geeft geen maagzuur. (dit is ook aangetoond door het AMC en daarin vertellen ze dat maagzuurremmers bij baby's geen zin heeft, iets wat nog niet bij veel artsen bekend is)

De mooie voedselmachine, de charme van je darmen van Giulia Enders

Giulia Enders was op het moment van het schrijven van het boek nog student medicijnen. Ze had problemen met haar huid en tijdens haar studie kwam ze erachter dat er tijdens haar studie weinig aandacht werd besteed aan de darmen.
Ze schrijft op een leuke manier en daardoor ook niet saai over de werking van de darmen en wat men zelf kan doen. Met name het deel over antibiotica, pre- en probiotica. Er wordt te makkelijk antibiotica voorgeschreven en dit zou moeten verminderen. Ook legt ze goed uit wat de werking is van pre en probiotica.
Het is een boek met veel informatie voor iedereen, zowel de zorgvragers en zorgverleners.

De geboorte van moeder en kind van Riekje Boswijk-Hummel


De eerste jaren van een verandert leven.
Vooral na de geboorte van een eerste kind kan het zijn dat de ouders en met name de moeder onzeker worden door de goedbedoelde tips van anderen. Je leven verandert ineens en hoe ga je ermee om. Wat kan het kind van de moeder leren en wat de moeder van het kind.
Het is een boek dat goed leesbaar en begrijpelijk geschreven is.

Vaccinaties doorgeprikt van Cisca Buis, Noor Prent en Tineke Schaper

Het boek geeft informatie over vaccinatie op een duidelijke manier en het doel van het boek is om mensen te informeren over vaccinaties zodat ze zelf een keus kunnen maken voor hun kind. De informatie is niet bedoeld om tegen te zijn maar geeft ook goede tips als je besluit je kind wel te vaccineren.

Vaccinatie van Viera Scheibner

Mevrouw Scheibner is een autoriteit op het gebied van vaccinaties. Zij heeft de relatie onderzocht tussen wiegendood en vaccinatie en dit ook aangetoond. Het boek is vrij saai om te lezen maar zeker de moeite waard om meer informatie te krijgen over vaccinatie. Voor alle boeken geldt dat het informatie is en dat de mensen zelf beslissen wat ze ermee doen.