Heeft u vragen
035 - 64 24 838
06 - 288 70 427

Voedingssupplementen: Colloïdaal Zilver

Een nieuwe doorbraak in de alternatieve geneeskunde. Een verbazend alternatief voor antibiotica.
Tegen de eeuwwisseling hadden westerse wetenschappers bewezen dat zilver een sterk antibioticum was.
In het begin van 1900 werd het antibioticum met de naam Colloïdaal Zilver de keuze van menig doctor in de geneeskunde. Het bewees enorm efficiënt te zijn tegen infecterende organismen en het was extreem veilig in gebruik, zonder de negatieve effecten die vaak gepaard gaan met medicijnen.

Maar Colloïdaal Zilver was te duur om te laten patenteren, dus ontwikkelden de farmaceutische bedrijven maar zelf een eigen antibioticum. Colloïdaal Zilver werd dus aan de kant gezet terwijl nieuwe krachtige antibiotica de markt over namen.

Er ontwikkelden zich echter serieuze problemen. Dertig jaar na de komst van de antibiotica hadden vele types van ziekteverwekkende organismen een immuniteit opgebouwd tegen hun werking. De laatste jaren wordt er door de medici, via de pers, een karrenvracht aan rapporten verspreid over de nieuwe 'SUPER BUGS' die niet vernietigd kunnen worden met antibiotica. Veel van deze organismen hebben al een weerstand opgebouwd tegen de bestaande antibiotica.

Newsweek Magazine rapporteerde in zijn uitgave van 28 maart 1994: 'In 1992 overleden 13.300 gehospitaliseerde patiënten aan infecties veroorzaakt door bacteriën die resistent waren tegen elk medicijn dat de dokters probeerden'. Gelukkig kan de perfect getimede wederopkomst van het colloïdaal zilver bewijzen dat het een van de beste remedies is die de mensen ter beschikking hebben om zich te beschermen tegen de gigantische gezondheidscrisis die zich volop is aan het ontwikkelen.

Introductie

'En nu is het zilver waarvoor men geheel nieuwe toepassingen als een wondermiddel in de geneeskunde ontdekt. misschien zal het weldra erkend worden als: ONS KRACHTIGSTE ANTIBIOTICUM.' (Science Digest, maart 1978).
Zilver wordt beschouwd als een van de meest universele antibiotische stoffen die gekend zijn. Oligodynamisch zilver is voor primitieve levensvormen even toxisch als het meest krachtige chemische desinfectans en dit, gekoppeld aan zijn relatieve onschadelijkheid voor levende wezens, bezorgt hem zijn groot potentieel als desinfectans.
Dankzij het openbarend onderzoek, profileert zilver zich als een wonder in de moderne geneeskunde. Een antibioticum doodt misschien een half dozijn verschillende ziekteverwekkers, zilver daarentegen doodt er zo'n 650. Resistente ketens kunnen zich niet ontwikkelen.

Het is bewezen dat zilver in z'n colloïdale vorm niet toxisch is in een microconcentratie van 3-5 ppm (parts per million of deeltjes per miljoen). Daardoor is zilver uitermate geschikt voor gebruik tegen verschillende infecterende organismen en allerhande praktische toepassingen(zoals: snij-, brand- en schaafwonden).

Zilver is echter wel giftig voor alle geteste primitieve levensvormen zoals fungi, bacteriën, protozoa, parasieten, en bepaalde virussen.

Andere toepassingen van zilver

In de Ayurvedische geneeskunde wordt zilver reeds lange tijd gebruikt om het lichaam te reinigen en te versterken. Zilver is ook welbekend in de Chinese geneeskunde voor z'n opmerkelijke werking ter bescherming van het lichaam tegen infecties en ziektes.
Door de jaren heen werd zilver in de geneeskunde gebruikt bij de behandeling van brandwonden, voor ontstekingen en infecties van ogen, oren, neus, keel, anus, urethra en vagina. In de acupunctuur worden gewoonlijk zilvernaalden gebruikt. Zilverionen worden al gebruikt voor het behandelen van cystitis en urinewegontstekingen bij kinderen.
Zilverzouten blijken effectief te zijn tegen wratten. Een zilvermengsel, beter bekend als zilver sulfiadiazine wordt gebruikt in 70% van de brandwondencentra in de USA.
Het wordt ook gebruikt als een remedie voor mentale disbalans, slaapwandelen en anorexia nervosa.
In de homeopathie wordt zilver gebruikt voor hoofdpijn, chronische schorheid, zenuwpijnen in de gewrichten, verstopping van de luchtpijp, hersen- en sinusproblemen, verlies van controle en balans.

Er werden twee voordelen vastgesteld bij het gebruik van zilverionen voor de genezing van het bot:

  1. Het proces is veilig, er zijn geen neveneffecten bij het gebruik van zilver
  2. Aangezien zilver bacteriocide is, wordt een deel van het lichaam gezuiverd zodat de botcellen door het lichaam kunnen vervangen worden zonder de hinderende activiteit van bacteriën.

Experimenten tonen aan dat zilver werkzaam is tegen een grote verscheidenheid aan bacteriën zonder enige bijwerking of beschadiging van de lichaamscellen. Zilver doet nog meer dan alleen het doden van ziekteverwekkende organismen. Het zilver zorgde namelijk ook voor een stimulatie van de groei van de beschadigde weefsels, dus een sneller herstel.

Reacties op colloïdaal zilver:

Het lichaam kan sterk reageren. Wanneer virussen, bacteriën en schimmels afsterven, kunnen er gifstoffen vrijkomen. De lever en de nieren moeten hard werken om het lichaam te reinigen van al deze afvalstoffen. Als de lever en nieren in een slechte conditie verkeren bijvoorbeeld door ziekte of een verminderde weerstand, kan men zich moe, sloom of grieperig voelen. Dit noemt men de "Herxheimer reactie". Deze reactie is niet schadelijk, maar draagt bij tot herstel. Advies is veel water drinken en eventueel chlorella gebruiken in verband met de stoffen die anders de schimmels en virussen vast houden af te voeren.

De belangrijkste vragen en antwoorden

Wat doet colloïdaal zilver?

Colloïdaal zilver is een krachtig, natuurlijk antibioticum. Het is de meest bruikbare substantie ter bestrijding van verschillende ziektes veroorzaakt door bacteriën, virussen, parasieten en schimmels. Het blijkt zowel een remedie als een preventie te zijn voor verkoudheden, griep, allerhande infecties en fermentatieprocessen veroorzaakt door bacteriën, schimmels of virussen. In het bijzonder Staphylococcus en Streptococcus species, die dikwijls worden gevonden bij ziekten, blijken gevoelig voor zilver. Tevens blijkt colloïdaal zilver op een snelle manier ontstekingen te bedwingen en een vluggere genezing te promoten. Het lichaam heeft colloïdaal zilver nodig om ziekmakende organismen te bekampen en om hulp te bieden bij het genezingsproces. Wanneer colloïdaal zilver dagelijks wordt ingenomen zorgt het voor een secundair immuunsysteem, hetgeen resulteert in meer energie, vitaliteit, kracht, ontspanning, vluggere genezing en een vermindering van toxines in het lichaam.

Is colloïdaal zilver medisch getest?

Colloïdaal zilver werd uitvoerig en succesvol getest in verschillende medische laboratoria aan de belangrijkste Amerikaanse universiteiten. Volgens het zeer strenge FDA (Food and Drug Administration) mag colloïdaal zilver verkocht en gebruikt worden ter bestrijding van micro-organismen.

Is het veilig om colloïdaal zilver inwendig te gebruiken?

Medische rapporten en documentaire studies van de afgelopen 100 jaar tonen geen neveneffecten aan bij oraal gebruik van correct gefabriceerd colloïdaal zilver bij testen op dieren en mensen. Er zijn geen aanwijzingen dat colloïdaal zilver verslavend werkt of dat het lichaam er een tolerantie tegen opbouwt.
'Colloïdaal zilver heeft niet de nadelen van andere zilverbereidingen, die veroorzaken namelijk pijn en verkleuring van de huid; in plaats van irritatie te veroorzaken heeft het een opmerkelijk kalmerend effect'.

Kan colloïdaal zilver met andere medicijnen worden gebruikt?

Er werd nooit een interactie van colloïdaal zilver met voorgeschreven medicijnen vermeld. Het is echter altijd verstandiger om indien zich eender welke reactie voordoet het gebruik van colloïdaal zilver te verminderen of te staken.

Kan het ook aan kinderen worden gegeven?

Ja, het kan ook aan kinderen worden gegeven. De correcte hoeveelheid colloïdaal zilver moet worden opgevolgd aan de hand van de dosis die wordt aanbevolen door de fabrikant. Kinderen tot twaalf jaar gebruiken slechts de helft van de dosis die volwassenen dienen te gebruiken.

Kan colloïdaal zilver worden gebruikt bij allergieën?

Colloïdaal zilver kan uiterst heilzaam zijn voor allergische aandoeningen. Alhoewel het hoogst onwaarschijnlijk is om een veilige colloïdale oplossing gaat, is het best om bij de minste reactie voorzichtigheid te bieden.

Hoe kan colloïdaal zilver worden gebruikt?

Colloïdaal zilver mag worden gegorgeld en als oog- en oordruppels worden gebruikt. Het mag vaginaal en anaal worden gebruikt. Men kan het inhaleren voor de neus en longen, het mag direct worden toegepast bij snij- en schaafwonden en op open wonden, ter behandeling van wratten en eczeem en als gezichtsspoeling bij acné en andere aangezichtsirritaties.

Mag colloïdaal zilver worden gebruikt tijdens de zwangerschap?

Tijdens en na de zwangerschap kunnen vrouwen er veel baat bij hebben om colloïdaal zilver te gebruiken.

Een site waarop de voors en tegens van colloïdaal zilver duidelijk zijn opgesteld is: http://home.wanadoo.nl/henkhemelrijk/zilver/home.htm. Deze informatie komt van www.starsolutions.nu/colloïdaal zilver.