Heeft u vragen
035 - 64 24 838
06 - 288 70 427

Wat is orthomoleculair?

Voor een goede gezondheid is het nodig dat men de juiste voedingsstoffen tot zich neemt. Essentiële voedingsstoffen hierbij zijn vitamines, mineralen en aminozuren. De orthomoleculaire voedingsleer streeft ernaar om de lichaamscellen de door hen benodigde (micro-)nutriënten in optimale hoeveelheden en samenstelling te geven. Hierbij wordt een optimaal biochemisch milieu voor de cel bereikt.

In onze westerse voeding wordt vaak op smaak gebracht met veelal lichaamsvreemde stoffen. Hetgeen kan leiden tot allerlei allergieën. (zie Ankertje: Allergie. Hoe kom je d’r an, hoe kom je d’r af)

Men krijgt ook vaak niet meer binnen wat men nodig zou hebben. In 1995 heeft de Stichting Orthomoleculaire Educatie een onderzoek gepubliceerd, waarin werd aangetoond dat zelfs een zogenaamde evenwichtige voeding leidt tot vele tekorten aan voedingsstoffen. Er is door meerdere deskundigen zoals vooral biochemici geconcludeerd dat voor een optimale functie van alle cellen de behoefte aan vitale voedingsstoffen van het individu vele malen groter is dan de zogenaamde aanbevolen dagelijkse hoeveelheid (ADH). Dit moet dan dus ook bij gezonde mensen aangevuld worden door middel van voedingssuppletie.

Voedingssuppletie in de orthomoleculaire geneeskunde gebeurt door middel van voedingsstoffen die dienen als bouwstoffen voor de cellen. De voedingsstoffen zijn lichaamseigen bouwstoffen en dienen in de vorm van poeders of capsules te worden toegepast. De voedingssupplementen dienen ook vrij te zijn van gist, lactose, conserveermiddelen en synthetische kleur-, geur- en smaakstoffen.