Heeft u vragen
035 - 64 24 838
06 - 288 70 427

>>>Koolzaadolie oftewel canola olie

Pas op voor bakolie – “Canola olie”

In het artikel: "The Strategy", onder de kop "Rape in a Different Guise,” is de inhoud weergegeven van een aan de redactie gestuurde brief die blijkbaar gepubliceerd is in “The Wall Street Journal” van 7 juni, 1995, pB6(W) p. B6(E) kol.1(11 inch kolomhoogte!). Het begint als volgt:

"Kort geleden kocht ik Canola oil, een nieuwe bakolie. Ik wilde het eens proberen want het label verzekerde me, het laagste gehalte aan `slechte' vetten. Toen ik de helft van de fles had gebruikt, kwam ik erachter dat het label me verassend weinig meer vertelde. Ik vroeg me af wat de oorsprong van Canola Oil was.

Olijfolie komt uit olijven, pindaolie uit pinda's, zonnebloemolie uit zonnebloemen, maar wat is een Canola? Er stond niets op het label wat mij duidelijkheid gaf; dat vond ik vreemd . Ik deed onderzoek op het Internet en er bleek een overvloed aan officiële "Canola" sites die de ‘nieuwe wonderolie’ loofden, met al zijn voordelen voor de gezondheid door het lage vetgehalte. Het duurt iets langer om sites te vinden die de minder aangename kanten vermelden."
We leren van de Online Innovation, 'AgriAlternatives’ en ‘Technology Magazine for Farmers,’ dat ” van nature deze koolzaadolie, die al langer gebruikt wordt voor industriële doeleinden,..... giftig is voor mensen en (andere?) dieren." Doch, tegelijkertijd prijst deze website de Canola-industrie. Bovendien beweert de schrijver:

"Koolzaadolie is giftig voor levende wezens en een goede insectenverdrijver. Ik heb het de laatste twee jaar gebruikt (in vele verschillende vormen, volgens de handleiding) om bladluis op mijn rozen te doden. Het werkt heel goed; het verstikt ze. Vraag maar bij je plantenkwekerij. Koolzaadolie wordt gebruikt als smeermiddel, brandstof, zeep, grondstof voor synthetisch rubber en als glansmiddel voor kleurenpagina’s in tijdschriften. Het is een industriële olie. Het is geen voedsel!"

Het is meer dan interessant als je ziet dat "scrapie" bij schapen verdween en verdere gevallen van "de gekke-koeienziekte" niet meer voorkwam sinds koolzaadolie uit diervoeding werd verwijderd. [Nu hebben we weer te worstelen met weer een dosis {plaag - PHQ} “Mond en klauwzeer”. Hoe kon dit nou weer terugkomen, vragen we ons af?]. We leren dat deze canola-olie een oorzaak is voor emfyseem, ademhalingsproblemen, bloedarmoede, constipatie, prikkelbaarheid en blindheid bij dieren en mensen. Toch gebruiken fabrikanten Canola-olie in duizenden levensmiddelen. De websites die hier voorstanders van zijn zeggen dat dit veilig is, maar geven toe dat het ontwikkeld is uit olie van koolzaad. Vastbesloten ons te verzekeren van de waarde van deze olie in de voedselbewerking claimen ze dat genetische modificatie betekent dat het niet langer "koolzaad" is maar "Canola."
Wat vreemd! Verander de naam en je verandert de substantie?! [Nu, dít is een manier om het karakter van een mens te verbeteren]. Laat je niets wijs maken: hoe dan ook gemodificeerd, het is nog steeds een koolzaad plant!
Vervolgens onthult de schrijver een aantal feiten die iedereen zou moeten weten voordat ze iets kopen waar Canola in zit. De naam is niet die van een plant. Het is een samenstelling van de woorden: "Canada" en "oil," als naam gegeven aan een plant die genetisch ontwikkeld is uit koolzaad, dat van hetzelfde geslacht is als mosterd.
Het is ontwikkeld in Canada, gesubsidieerd door de Canadese regering voor de voedselverwerkende industrie en Canada heeft het op de Amerikaanse markt gebracht.

"De Canadese regering betaalde onze (USA) Federal Food and Drug Administration (FDA), $50 miljoen dollars om "Canola Oil" op de Generally Recognized as Safe (GRAS) lijst te krijgen." Zo werd een nieuwe industrie gecreëerd en wetten m.b.t. de internationale handel, commercie en traditioneel dieet werden van kracht.
"Studies met laboratoriumdieren verliepen rampzalig. Ratten ontwikkelden een vetontaarding van het hart, de (bij)nieren en de schildklier. Als "Canola Oil" werd weggenomen uit hun dieet loste de afzetting op, maar littekenweefsel bleef achter op alle vitale organen. Zonder op mensen te testen werd al geld uitgegeven voor de promotie in de USA.

Het is duidelijk dat Canola interessant is voor de handel maar het wordt misbruikt door een aantal ambitieuze mensen die er plezier in hebben hun land en haar volk te beroven van iets wat ze niet vrijwillig zullen opgeven: hun gezondheid, hun integriteit, hun ziel.

Lees altijd het label om te controleren welke ingrediënten het product bevat en mis de "Canola Olie" niet. Er is veel meer informatie over dit onderwerp op het Internet en het loont zich om enige tijd te zoeken.
Zoals onze briefschrijver verklaarde: "Ik weet niet wat jij zult koken vanavond, maar ik zal olijfolie gebruiken en ouderwetse boter, van een niet genetisch gemodificeerde koe!"

Overgenomen uit: "CROWN AND COMMONWEALTH," Lente 2001