Heeft u vragen
035 - 64 24 838
06 - 288 70 427

>>Vitamine C en de griep

Vitamine C en de griep

31-03-2020

Vitamine C en de griep

Vandaag kreeg ik een mailing van het team van Magnesium & Minerals en zij hebben Gerdo Schepel, natuurgeneeskundig therapeut, gevraag uit te leggen., waarom synthetisch vitamine C en niet gewoon de vitamine C uit fruit of groenten. Hierbij een deel uit het verhaal.

Vitamine C in zijn meest natuurlijke vorm komt voornamelijk voor in fruit en groenten. Helaas in deze tijd met alle gifstoffen zit er te weinig in om gezond te kunnen leven. Supplementen zijn dus nodig. Om vitamine C uit fruit en groente te halen is uiteraard mogelijk. Je hebt er alleen enorme hoeveelheden voor nodig en de uiteindelijke concentratie is dan vrij laag. Daarom is vitamine C in de vorm van ascorbine zuur nodig. Dit kent nauwelijks bijwerkingen en is in zeer hoge doseringen niet gevaarlijk gebleken. Wat doet ascorbinezuur bij behandeling van het coronavirus?

Influenza (griep)
Er is al heel lang bekend dat ascorbinezuur helpt bij zeer ernstige vormen van influenza (griep)
Influenza doodt jaarlijks alleen al in de Verenigde Staten maar liefst 50.000 to 70.000 mensen. Nog zorgwekkender is dat de jaarlijkse sterfgevallen door influenza zijn gestegen en de afgelopen twee decennia aanzienlijk zijn toegenomen (thompson et al., 2003). Er is echter al lang aangetoond dat vitamine C in voldoende hoge doses zeer effectief is bij het uitroien van het influenzavirus, soms nadat ernstige complicaties zoals hersenontsteking zijn ontstaan samen met vele andere virale syndromen (Klenner, 1949; Vargas-Magne, 1963). Ondanks deze informatie wordt vitamine C nog steeds niet routinematig gebruikt tegen deze infectieziekte en geen van de verschillende vormen van Vitamine C is opgenomen in de formules van bijna alle Amerikaanse ziekenhuizen. Ook in Nederland zijn de artsen terughoudend met vitamine C en zeggen zelfs dat het schadelijk is. maar ze hebben zelf nog steeds geen antwoord op de griep en zijn er over het algemeen geen effectieve therapeutische maatregelen erkend voor de behandeling van influenza of virale ziekten in het algemeen.

Het onderzoek in China dat besproken werd tijdens een videoconferentie van artsen en onderzoekers gepresenteerd door Chinse artsen, is aangetoond bij behandeling van 50 patiënten op de IC dat een hoge doses intraveneus effectief was. Een erngstig zieke patiënt kreeg zelfs 50 gram vitamine C intraveneus gedurende vier uur. De zuurstofverzadiging in het bloed stabiliseerde direct tijdens de behandeling. er waren geen schadelijke bijwerkingen van het coronavirus.
Deze informatie is geplaatst op de website orthomolecular.org. En nu wordt de behandeling van vitamine C standaard in China.

Wat is de reden dat dit niet wordt toegepast in de Nederlandse ziekenhuizen? Als arts is het toch belangrijk om een patiënt zo goed mogelijk te helpen. Ze hebben een eed afgelegd van Hippocrates. Als dit werkt waarom dan de paniek? Allemaal vragen die iedereen kan stellen.