Heeft u vragen
035 - 64 24 838
06 - 288 70 427

>>Vervolg essentiële suikers voor opbouw slijmvli...

Vervolg essentiële suikers voor opbouw slijmvliezen

28-11-2016

Vervolg essentiële suikers voor opbouw slijmvliezen

Vervolg essentiële suikers voor opbouw slijmvliezen

Met deze blog: de laatste drie van de essentiële suikers om een goed darmslijmvlies op te kunnen bouwen. Het darmslijmvlies is erg belangrijk voor een goed functionerende darmflora. Het fungeert als een soort lijm voor de darmflora waar de bacteriën leven die ervoor zorgen dat we de juiste enzymen kunnen maken. De enzymen zorgen ervoor dat de voeding, die uit meerdere stoffen bestaat, als het ware in kleine stukjes wordt geknipt zodat het de darmwand kan passeren.
Als de voeding goed wordt afgebroken dan worden de cellen van de darmwand niet extra belast. Ze zullen een goede bescherming kunnen blijven vormen voor het lichaam en de juiste stoffen doorlaten die nodig zijn voor het lichaam.

N-acetylneuraminezuur (wordt meestal siaalzuur genoemd)

N-acetylneuraminezuur zit in: moedermelk, kippeneieren, wei-eiwitisolaat, zeewier en rauwe melk.
Het komt voor in celwanden en slijm en verhoogt de weerstand tegen ongunstige bacteriën en schimmels. Het speelt een rol in de communicatie van de cel met zijn omgeving als onderdeel van mucine-hechtmoleculen. Het slijm van de darm bestaat uit mucinen. N-acetylneuraminezuur is een immunomodulator die de viscositeit van slijm beïnvloedt waardoor weer bacteriën, virussen en andere ziekteverwekkers worden tegengehouden. De hoeveelheid N-acetylneuraminezuur (siaalzuur) neemt af naarmate we ouder worden.

Lees het volledige artikel op mijn blog