Heeft u vragen
035 - 64 24 838
06 - 288 70 427

>>Hartkloppingen?

Hartkloppingen?

07-05-2019

Hartkloppingen?

Roemheld syndroom; schijn-hartklachten

Het is jammer dat er veel specialisten niet samen want dan is er een mogelijkheid om te gaan naar de oorzaak van veel ziektes. Hierdoor krijgen teveel mensen medicijnen die het probleem niet verhelpen maar vaak ook verergeren. De mensen lopen dan van de ene specialist naar de andere specialist terwijl er misschien wel wat gedaan kan worden met misschien alleen voeding.
Ook een osteopaat kan iets betekenen voor mensen met deze klachten. Door het verbeteren van de doorbloeding van de organen en het gehele bindweefsel in het lichaam kunnen afvalstoffen afgevoerd worden kunnen goede voedingsstoffen naar de cellen komen.Ha

Marijke de Waal Malefijt zegt er het volgende over (bron: https://www.natuurdietisten.nl/winden-laten-hoe-gezond-is/)
Het wordt tijd dat Nederlanders hun winden serieuzer gaan nemen, vindt De Waal Malefijt. “Van een geurloze wind word je niet ziek. Van stink- en knalwinden wel, vooral als die zich elke dag voordoen. Je krijgt een opgezwollen buik. Het geeft opwaartse druk. Dit kan zelfs tot schijn-hartklachten leiden, zoals benauwdheid, hartkloppingen en hartritmestoornissen. Deze patiënten gaan op een dag naar de cardioloog, omdat ze denken iets aan hun hart te hebben. Andere klachten die ook kunnen ontstaan zijn: bezorgheid, opvliegers, extrasystole (overslaan van het hart gevolgd door een hevige hartslag), spierkrampen, duizeligheid en slaapproblemen
”Schijn-hartklachten door onder meer gasvorming staan bekend als het Roemheld-syndroom. “Hiervoor bestaat veel aandacht bij Duitse heilpraktikers, een erkend paramedisch beroep bij onze oosterburen. We kunnen sowieso een voorbeeld nemen aan Duitsland. Daar worden winden veel serieuzer opgepakt.”
Ook auditief verraadt een wind veel over de gesteldheid van de gastheer. “Een zachte stinkwind wijst op een vetverteringsprobleem. Knalwinden komen voor bij een slechte koolhydraatvertering. Hierbij worden aldehyden gevormd. Dit zijn alcoholische verbindingen waarop de lever niet echt gesteld is.”

“Zo maakt het lichaam bij een verstoorde darmflora van een koek een borrel. Er ontstaat een ware alcoholfabriek in de darmen. Het gevolg is dat iemand die erom bekend staat lekker te kunnen knetteren, zonder een druppel te drinken toch klachten kan krijgen alsof hij alcohol heeft gebruikt.” Denk aan concentratieproblemen, coördinatiestoornissen en een katerig gevoel. Als iemand in mijn praktijk komt die al jarenlang veel winden laat en last heeft van vage klachten, weet ik waar ik het moet zoeken. Het zijn dan in feite vergiftigingsverschijnselen. De lever trekt het dan gewoon niet meer.”