Heeft u vragen
035 - 64 24 838
06 - 288 70 427

>>Darmkrampjes bij baby's

Darmkrampjes bij baby's

04-04-2017

Darmkrampjes bij baby's

Darmkrampjes bij baby's

Darmkrampjes kunnen meerdere oorzaken hebben, namelijk de n. vagus (zwerfzenuw), het middenrif, de organen onder het middenrif zoals de maag, lever, twaalfvingerige darm, dunne darm, dikke darm en bekken. Ook is het belangrijk of het kind op een natuurlijke manier, dus via het geboortekanaal, geboren is. De baby krijgt dan namelijk de eerste hap binnen voor de opbouw van de slijmvlieslaag van het spijsverteringskanaal. De slijmlaag is weer belangrijk bij de omzetting van de voeding naar de voeding die goed is voor de baby.

Als uw baby via een keizersnede is geboren is het goed om preventief uw baby probiotica te geven. Ook een vorm van probiotica is de opgedroogde melk rondom de tepel na borstvoeding. Hier worden bacteriën gevormd, als u de tepel niet schoonmaakt, die bij de volgende borstvoeding in de spijsvertering van uw baby terechtskomt. Als u uw baby ook geen borstvoeding geeft is het zeker raadzaam om ook probiotica te geven.

Darmkrampjes komen bij baby's veel voor. Het voedingspatroon van degene die zwanger is verandert per generatie en dat is toch wel lastig voor onze darmen. Goede voeding wordt steeds moeilijker want er wordt steeds meer gemanipuleerd in onze voeding.

Tegenwoordig wordt het voor de moeders en vaders moeilijk gemaakt om te kiezen wat voor voeding ze hun kinderen moeten geven. Als het niet mogelijk is om borstvoeding te geven wordt je eigenlijk aan je lot overlaten. Wat moet je kiezen dat het beste is voor je kindje? Ook voor ons als therapeuten wordt het er niet gemakkelijker op omdat de kunstvoeding steeds verandert en degene die deze kunstvoeding maken mogen geen informatie geven. Vaak is het dat de ouders het advies volgen van de verpleegkundige van het ziekenhuis of het consultatie bureau maar het lastige is dat zij het vaak ook niet weten. Soms denken ouders dat hun baby een koemelkallergie hebben en geven dan hypo-allergeen. Het verwarrende is dat hypo-allergeen geen voeding is voor kinderen met een koemelkallergie maar voeding die het meeste lijkt op de borstvoeding.

Ook is het zo dat kindjes ook problemen met de voeding kunnen krijgen als de moeder borstvoeding geeft. Ten eerste moet je er als moeder op letten dat je niet alles kunt eten omdat anders je kindje er last van krijgt. Ook kan het zijn dat de moeder een koemelkallergie heeft vaak de baby ook een koemelkallergie heeft. Dan is het beter voor de moeder om een dieet te volgen zonder koemelk.

Lees verder op de website.